ОРІЄНТОВНИЙ ОБ'ЄМ ГОТОВИХ СТРАВ ТА ОКРЕМИХ ПРОДУКТІВ
ДЛЯ ДІТЕЙ РІЗНИХ ВІКОВИХ ГРУП (у грамах)
Назва страви |
Об'єм їжі для дітей (вікові групи) |
|||
До 1 року |
Від 2 до 3 років |
Від 4 до 5 років |
Від 5 до 6 (7) років |
|
Каші або овочеві страви {на сніданок або вечерю) |
100 |
150-180 |
180-200 |
200-250 |
Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо |
100 |
150-180 |
150-180 |
150-180(200) |
Супи, бульйон |
100 |
150 |
150-200 |
200-250(280] |
М'ясні або рибні страви |
40-50 |
50-60 |
60-70 |
70-80 (100) |
Компоти, киселі |
100 |
100-120 |
120-150 |
150-180(200) |
Гарніри, ут.ч. комбіновані |
90 |
100 |
120 |
130(150) |
Фрукти, соки |
50-80 |
50-80 |
80-100 |
100-130(150) |
Салати із свіжих фруктів і овочів |
40 |
40-50 |
40-50 |
50-60 |
Хліб житній (на день) |
10 |
30 |
50 |
60 |
Хліб пшеничний (на день) |
60 |
70 |
100 |
110 |
Примітка. При розподілі страв на порції враховується вік дитини і індивідуальні особливості: апетит,
стан здоров'я, сприймання продуктів (не сприймає молоко, рибу, полуниці, яйця тощо).
