ОРІЄНТОВНИЙ ОБ'ЄМ ГОТОВИХ СТРАВ ТА ОКРЕМИХ ПРОДУКТІВ

ДЛЯ ДІТЕЙ РІЗНИХ ВІКОВИХ ГРУП (у грамах)

 

Назва страви

Об'єм їжі для дітей (вікові групи)

До 1 року

Від 2 до 3 років

Від 4 до 5 років

Від 5 до 6 (7) років

Каші або овочеві страви {на сніданок або вечерю)

100

150-180

180-200

200-250

Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо

100

150-180

150-180

150-180(200)

Супи, бульйон

100

150

150-200

200-250(280]

М'ясні або рибні страви

40-50

50-60

60-70

70-80 (100)

Компоти, киселі

100

100-120

120-150

150-180(200)

Гарніри, ут.ч. комбіновані

90

100

120

130(150)

Фрукти, соки

50-80

50-80

80-100

100-130(150)

Салати із свіжих фруктів і овочів

40

40-50

40-50

50-60

Хліб житній (на день)

10

30

50

60

Хліб пшеничний (на день)

60

70

100

110

 

Примітка. При розподілі страв на порції враховується вік дитини і індивідуальні особливості: апетит,
 стан здоров'я, сприймання продуктів (не сприймає молоко, рибу, полуниці, яйця тощо).